تحلیل نویسندۀ کانال آخرالزّمان پیرامون تیرهشدن روابط آمریکا و عربستان سعودی
در بارۀ تیرهشدن روابط عربستان سعودی با آمریکا و پیامدهای این دو نکته را نباید از نظر دور داشت:
نخست آنکه بنا بر روایات اسلامی، کمی پیش از ظهور امام مهدی-علیهالسّلام- میان مشرقیها و مغربیها اختلاف و درگیری روی میدهد.
ابو بَصِیر روایت کرده است که ابو جعفر [باقر]-علیهالسّلام- فرمود:
... زیندگان مشرق و زیندگان مغرب ناسازگاری کنند، و رویآورندگان به قبله (مسلمانان) نیز بله... .(۱)
دوم آنکه از برخی روایات اسلامی چنین برمیآید که پادشاهی عربستان سعودی که به باور برخی پژوهشگران، آل سعود واپسین پادشاهان این کشور در آخرالزّمان تا سی روز پیش از ظهور امام مهدی-علیهالسّلام- میباشند، در پایان کار بییار و یاور میماند.
حُذَیْفَه ابن یَمان گفته است:
پادشاهی کشته میشود که برای او در آسمان بهانهپذیری و در زمین یاوری نخاهد بود، و پادشاهی بر کنار میگردد، به گونهای که بر روی زمین گام برمیدارد، در حالی که چیزی از زمین(۲) برای وی نیست، و پسر بانوی در بند افتاده پادشاه میگردد.(۳)
چنین مینماید که این روایت از سخنان پیامبر-صلّىالّاهعلیهوآله- باشد، اگرچه حذیفۀ صحابی آن را به وی نسبت نداده است.
گمان میکنم که مراد از «پادشاهی کشته میشود»، واپسین پادشاهان حجاز و سرزمینهای پیرامونش پیش از قیام امام مهدی-علیهالسّلام- باشد، و مقصود از «پادشاهی بر کنار میگردد»، واپسین پادشاهان سه گانۀ بنی عبّاسی است که بخشی از سرزمینهای مشرق را در آخرالزّمان فرمانروایی میکنند، و گمانی نیست در اینکه «پسر بانوی در بند افتاده پادشاه میگردد»، همان امام مهدی-علیهالسّلام- است؛ زیرا وی از ملیکه زاده شد که دختر یَشُوعا پسر قیصر پادشاه روم شرقی و از زیندگان قُسْطَنْطَنِیَّه -اِسْتانْبُول کنونی- بود، و مسلمانان در نبردهایشان با رومیان بر مرزهای روم شرقی او را در بند کردند، و امام علی هادی-علیهالسّلام- وی را از میان در بند افتادگانی که برای فروش به عراق آورده بودند، خرید و آزاد کرد و به همسری فرزندش امام حسن عسکری-علیهالسّلام-در آورد.
———————————————————-
۱. الغیبة، نعمانی، ص ۲۷۰، ب ۱۴، ح ۲۲؛ ترجمۀ سیّد سلیمان مدنی تنکابنی.
۲. در نسخۀ چاپی الغیبة پشتوانۀ ما، در نوشتار عربی حدیث، در اینجا «الآخر» یافت میشود که سازگار با آنچه در دیگر نسخههای چاپی این کتاب آمده است، به «الأرض» اصلاح و ترجمه گردید.
۳. الغیبة، نعمانی، ص ۲۷۶، ب ۱۴، ح ۳۹؛ ترجمۀ سیّد سلیمان مدنی تنکابنی.
📚گزیدههایی از کتاب: جهان در آستانۀ ظهور؛ پژوهش و نوشتۀ سیّد سلیمان مدنی تَنْکابُنِی
✍🏻روش ما در نوشتن واژهها، بر پایۀ درستنویسی و سازگاری نوشتار با گفتار و برخی نکتههای دیگر است.
✔️کانال آخرالزّمان
@joinchatakheruzzaman